Fotbalové kempy Žijeme Hrou 2021 odstartovaly v Bořitově

Fotbalové kempy Žijeme Hrou 2021 odstartovaly ve středu 7.7. v Bořitově. Letos je to pro Bořitov premiéra v pořádání příměstského kempu. V novém a krásné sportovním areálu je tak položen pevný základ k vytvoření stálého pořadatelského místa pro tradiční kempy Žijeme Hrou.

Celkem 30 dětí z Blanenska zahájilo slunečný letní den a tréninkové komplety v národních barvách všem seknou náramně. No posuďte sami.

A tak jsme se všichni vrhli na to proč jsme hlavně tady. V dopoledním tréninkovém procesu jsme se při hře a cvičeních navzájem poznávali. Odpoledne už byly pro hráče připraveny stanoviště a hry s plněním různých fotbalových úkolů zaměřených především na herní činnosti jednotlivce. Všichni kluci a holky se na úvod kempu prezentovali velkou chutí a pozitivní energií.

2. den odstartoval po večerní bouřce, která trochu osvěžila vzduch, opravdu na plný plyn. Naše oblíbená pohybová hra na kempech Žijeme Hrou: Myslivci a divočáci dovedla děti naplno rozproudit před blížícími se fotbalovými úkoly. Následovaly totiž stanoviště zaměřené na chladnokrevné zakončení, souboje 1 v 1, reakční rychlost, boční obcházení a také zdokonalování a nácvik nových kliček. Miniturnajem 5 týmů dopolední tréninkový program vyvrcholil. Vše v maximálním nasazení a soustředění.

Opět je nutno všechny děti pochválit s jakou chutí odpracovaly dvě dopolední tréninkové jednotky.

Bujarý aplaus, znějící jídelnou v polední přestávce, znamenal vypadnuvší mléčný zoubek našeho nejmladšího účastníka Damiána. Neboj brzy ti vyroste nový.

V odpolední části jsme všichni dokonale vyklepaly únavu s nohou fotbalem bez kopaček a také osvěžující sprchou z místních ostřikovačů, za kterou děkujeme bořitovskému správci Lojzovi Ťoupkovi.

Povedený den zakončila návštěva místního kravína, kde nás nejenom oslnila zvířata, ale také přímo proces dojení krav. Metoda Šimona Pláničky v praxi a to doslova…

Další den ovlivnilo večerní silné bouření. Déšť a blesky nám přerušil dopolední plány, protože hřiště bylo silně podmáčené a tak jsme využili alternativního programu. Workoutové místní hřiště, po příjemné ranní procházce přišlo vhod a tak jsme si vyzkoušeli pár posilovacích cviků, ručkování nebo třeba přítahy na hrazdě. Důležité v tomhle věku není jen umět kopat do míče, ale všeobecný pohybový a svalový rozvoj.

Nechyběl ani fotbalový zápas na umělém povrchu, který měl neskutečný náboj. Po více jak hodině hry byl vítězný rozdíl pouhý jeden gól ve prospěch týmu „Lívanečků“. Odpoledne už nechyběl trénink na travnatém hřišti a také očekávaná a oblíbená soutěž kempů Žijeme Hrou „LIGA MISTRŮ“. Bodové skóre před posledním dnem je velmi vyrovnané a čeká nás napínavé vyvrcholení. Poslední den si to „Letadélka“, Naspeedovaný XXL trenýrky“, „Navoněný kopačky“ a Silní tygři“ rozdali v Champions league o vítězství.

Zápolení to byla strhující a dramatická až do samého konce. Nouze o zvraty v žádném případě nebyla. Skupinová dynamika týmů se v průběhu celé soutěže velmi měnila až vyvrcholila vítěžsvím „Silných tygrů“. Vítěznému týmu blahopřejeme a čest poraženým.

Fotbalový kemp v Bořitově je u konce a byly to skvěle prožité dny plné fotbalu, zábavy, ale také nových zkušeností a zážitků. Zkušenosti načerpané během těchto 4 dnů věříme, že účastníci ve fotbale, ale i v životě uplatní. Kdo byl, ví o čem mluvím.

Nezbývá něž poděkovat za krásné 4 dny a někdy zase na viděnou. Třeba už na dalším kempu Žijeme Hrou.. Už příští týden jsme v Olešnici.

Více fotografií najdete na sociálních sitích Žijeme Hrou.

Sdílet na Facebooku