Fantastický zápas v okresním přeboru žáků v Knínicích

V okresním přeboru nastupují také naše další týmy mladších a starších žáků. Jeden tým najdete v soutěži jako sdružený tým Svitávka a Žijeme Hrou a druhý nese označení Žijeme Hrou B.
Soutěž se hraje ve věkovém rozpětí 4 let a mohou zde nastoupit ročníky 2007, 2008, 2009, 2010 a někdy nastupují i mladší. Věkové a fyzické rozdíly mezi hráči jsou tak velmi velké a není mnohdy jednoduché pro mladší hráče nastoupit proti výrazně větším hračům. I tak však naše děti bojují statečně a oproti podzimu udělaly v tréninku obrovský kus práce, který je na hřišti vidět.
Naše týmy jsou složeny převážně z mladších žáků a pokud to termínově nekoliduje se zápasy žáků starších, snažíme se je z výše popsaného důvodu, velkých věkových rozdílů posílit i o žáky starší. Né vždycky to však jde a mnohdy na tento fakt výsledkově doplácíme.

O to více nás potěšil středeční zápas v Kníních. Při příjezdu na zápas, měli trenéři domácího celku připraveno hřiště dle rozměrů tak jak je v regulích soutěže, tzn. na půlku hřiště. Po vzájemné domluvě jsme však došli k názoru, že by bylo vhodné zkusit hru na hřiště celé. Tedy klasicky velký fotbal 11 na 11. Nedostatek domácích hráčů jsme vykompenzovali půjčením 3 hráčů z vlastních řad, tak aby hra byla více méně vyrovnaná. V poločase jsme prohodili zase některé další hráče. Důraz na konečný výsledek jsme my trenéři nekladli. Hráči však hráli s nadšením, naplno a na vítězství na obou stranách. Ze hřiště odcházeli všichni hráči, trenéři, tak i přitomní diváci velmi spokojení. Jak je uvedeno v zápise o utkání konečným výsledek byla remíza 4:4.
Suma sumárum, opravdová reklama na mládežnický okresní fotbal. Nechť je tento příběh příkladem i inspiraci i pro ostatní fotbalové kluby.

Martin Pavel (trenér)

Sdílet na Facebooku