Edita Setničková nastoupila proti Portugalsku a je v nominaci na kvalifikaci Mistrovství Evropy

Edita Setničková odehrála reprezentační zápas proti Portugalsku. Na přípravném turnaji před kvalifikací Mistrovství Evropy odehrála z důvodu nemoci až poslední utkání proti domácímu celku. Do předchozích dvou nezasáhla. V zápase mladé české reprezentantky neudržely dvoubrankové vedení a nakonec domácímu výběru podlehly 3:2.

Portugalsko WU17 – Česko WU17 3:2 (0:0)

Branky: 69. Marques, 82. Brás, 90. Tomaz - 48. Vithová, 55. Lachká
Sestava ČR: Kožuriková - Jakubů, Setničková (69. Vojtěchová), Krejčová, Jančářová, Kroupová (57. Sladká), Kadlecová, Vithová (80. Hubová), Lachká (69. Zomberová), Poláčková (80. Truksová), Černá L.

 
Závěrečný duel zhodnotil trenér Zbořil následovně:

Na závěr turnaje nás čekal jednoznačně nejlepší tým turnaje – domácí výběr. Od nás to byl nejpovedenější výkon. Takto by měl vypadat přístup hráček k zápasu na úrovni reprezentace - taktická vyspělost, organizace, dodržovaní principů hry, osobní zodpovědnost a zarputilost ve všech fázích hry. To jsou věci, které nám v prvních dvou zápasech úplně nefungovaly. Úvodní poločas byl bez šancí, domácí zahrávaly jen několik standardních situací a až v závěru musela předvést dobrý zákrok naše brankářka. Pokyny do druhého poločasu zněly jasně, chytit začátek a neinkasovat. Nám se podařilo soupeře dvakrát nachytat v napadání a obě situace jsme vyřešili až do vedení 2:0. Portugalsko snížilo a od té doby už bylo vidět, že holkám docházejí síly a bude to o tom, zda zbytek zápasů dokážeme uhrát obětavostí. Bohužel se tak nestalo a soupeř po vyrovnání z odraženého míče po rohovém kopu přišla malé tragédie v závěru, kdy při rozehrávce brankářka Kožuriková nešťastně šlápla na míč a domácí výběr to potrestal do vítězným prázdné branky. To ale k fotbalu patří, Zuzka celé utkání chytala výborně a určitě ji nikdo nic nevyčítá, je to poučení pro příště. Za zápas jsme holky chválili, předvedly dobrý výkon na hranici, možná za hranící svých možností.

 

Hlavní trenér se následovně ohlédl i za celým turnajem v Portugalsku:

Byla to skvělá příprava na blížící se kvalifikaci, jsme vděčni za tuto možnost. Výsledkově jsme turnaj nezvládli, s Walesem a Srbskem měl náš výkon k ideálu daleko, opticky jsme měli převahu i více šancí, ale chyběl nám důraz a zodpovědnost před oběma brankami a taková ta zarputilost více se o výsledek poprat. Výkon a nastavení hráček, jaký si představujeme a na jaký tento tým má, jsme předvedli až v závěrečném utkání proti Portugalsku, které má obrovskou kvalitu. Plusem je i to, že každá hráčka nastoupila alespoň jednou v základní sestavě, takže jsme minutáž v daných možnostech rozložili co nejvíce to šlo. Za deset dní nás čeká kvalifikace, věříme, že poznatky z tohoto turnaje nám, a hlavně děvčatům, pomohou se co nejlépe připravit, abychom v každém zápase předvedli výkon minimálně tak dobrý jako s Portugalskem. Do té doby holky odehrají v klubech ještě dvě kola 1. ligy dorostenek, tak si přejeme, ať jsou hlavně zdravé a do Rumunska budeme mít možnost jet v co nejsilnějším složení,“ dodal trenér českého celku.

 

Minulý týden byla zveřejněna také nominace na nadcházející kvalifikaci Mistrovství Evropy, kde nechybí ani Edita Setničková. Celou nominaci najdete zde: https://zeny.fotbal.cz/nominace/nominace/711

Trenér Zbrořil se k nominaci a před kvalifikačními zápasy výjadřil následovně:

S nominací jsme záměrně čekali až po odehrání prvního kola dorostenecké ligy, abychom viděli, jak na tom holky budou zdravotně a v případě problémů nemuseli hned řešit změny. Skládání kádru bylo asi zatím nejkomplikovanější za dobu, co jsem u týmu, hodně hráček širšího kádru je mimo z různých zdravotních důvodů. Vybraným hráčkám důvěřujeme a do Rumunska jedeme s jednoznačným cílem uspět a postoupit do podzimní fáze Ligy A. Ve hře je samozřejmě i možnost postoupit na EURO, ale my půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, jaká bude realita. Nikoho ze soupeřů nelze před začátkem turnaje odepisovat,“

Program kvalifikace:
WU17 – 2. kolo kvalifikace ME 2023, Liga A - Rumunsko
8.3. 15:00 Česko – Rumunsko (Centre FRF, Buftea, ROU)
11.3. 10:00 Česko – Estonsko (Centre FRF, Buftea, ROU)
14.3. 15:00 Polsko – Česko (Centre FRF, Buftea, ROU)

V následujících zápasech držíme děvčatům palce ať ot vyjde.

 

Zdroj: https://zeny.fotbal.cz/clanky/rubrika/21

Sdílet na Facebooku