Dorostenecké kategorie v generálce na sezónu čekala zajímavá prověrka v podobě kvalitního týmu z Prostějova

Starší dorost uvítal na skvěle připraveném trávníku v Lysicích kombinovaný tým ligových a divizních hráčů z týmu 1.SK Prostějov. Za hosty nastoupil i Martin Janíček, který bydlí v Kunštátě a častokráte s naším týmem trénuje a je dobrým kamarádem hráčského i trenérského týmu ŽH. Samotné utkání se v úvodní pětačtyřicetiminutovce odehrávalo v naší režiji. Náš pohyb činil Prostějovu velké problémy a vysoko položený pressing byl týmově dobře zvládnutý, z čehož jsme dokázali získávat velké množství míčů na soupeřově polovině. Oproti ostatním zápasům se nám dařil i postupný útok a celkové držení míče. Celkově dobrý výkon byl ohraničen čtyřmi góly o které se rovným dílem zasloužili, Baňa a Bělehrádek.

Druhá půle byla v počáteční dvaceti minutovce zejména v režii hostů, kteří zlepšili pohyb a přechodovou fázi, s čímž jsme se nemohli dlouho srovnat. Dominance Prostějova kulminovala v podobě vstřelené branky, 4:1. Poté se obraz hry začínal více srovnávat a šance se na obou stranách střídali. Efektivněji jsme si v koncovce počínali my, což mělo za následek další gól Dominika Bani, který tak zkompletoval hattrick. Poslední gólovou tečku za zápasem udělal Filip Sedláček, který z úhlu propasíroval míč za záda hostujícího brankáře a upravil skóre na konečných 6:1.

Do zápasu zasáhlo velké množství hráčů, které jsme vyzkoušeli i na různých postech a celkově jsme s výkonem kluků poměrně spokojeni. V přípravě jsme dokázali porazit ligový tým FK Blansko, v genrerálce 1.SK Prostějov a odehráli jsme i sympatické zápasy s mužskými týmy. Kluci poctivě trénují ve velkém počtu hráčů a naplňují svůj potenciál. Jejich výsledky a předváděná hra je výsledkem delšího procesu, na kterém s trenérským týmem pracujeme. Kluci si uvědomují nutnost systematického tréningového procesu a padařilo se jim vytvořit dobře fungující kabinu, která však stojí na začátku nového období a je jen na ni, jak bude samotná sezóna vypadat.

Mladší dorost v týdnu odehrál nejprve přípravné utkání s týmem U16 SK Líšeň, do kterého naskočili i někteří hráči z žákovské kategorie. Výsledek pro nás nedopadl příznivě a podlehli jsme 3:6, kdy tři branky vstřelil Adam Chytrý. Oproti předchozím zápasům, se nám zlepšila organizace hry i samotná výstavba útočné fáze. Kluci se však stále potýkají s malým počtem hrýčů na tréninzích a organizací hry, o čemž jsem hovořil již v předešlém článku. Postupnými kroky se obraz hry a výkony jendotlivců pomale zlepšují. Z pohledu týmového výkonu jsme však stále za očekáváním a týmová hra je výrazně za možným potenciálem, jelikož kluci, jako jednotlivci fotbal hrát umějí. To se ukázalo i v zápase s Prostějovem, kde se objevovaly dobré momenty, ale celková organizace hry byla nedostačující. Díky tomu se hráči hostů dostávali poměrně jednoduše k ohrožení naší branky a řadu šancí dokázali přetavit i do gólové podoby. Celkové skóre se zastavilo na hodnotě šest inkasovaných branek a jedné brance vstřelené. Náš výkon má však vzrůstající tendenci a pevně věřím, že kluci mohou podávat dobré výkony, a to nejen idividuálního charakteru, ale i z pohledu celého týmu, předvedené hry i vásledků!

Pavel Blaha (trenér)

SK Líšeň U16
Sdílet na Facebooku