Dorostenci vstoupili do nové sezóny v Židenicích

Starší dorost

ČAFC Židenice 2011 - FK Kunštát / Žijeme Hrou 3:2 (1:1)

Branky: Konečný J. (15. min.), Baňa D. (52. min.)

Sestava: Pečinka F. (GK), Konopáč L. (87. min.), Kleveta L., Baňa D., Měcháček V., Bělehrádek T., Novotný T., Janků R. (76. min.), Petrželka J. (83. min.), Kleveta J., Konečný J. (78. min.)

Náhradníci: Valenčík P. (78. min.), Vítek A. (83. min.), Peša M. (87. min.), Bláha J. (76. min.)

Dorostenci v loňské sezóně vybojovali postup do Krajského přeboru. K prvnímu mistrovskému utkání v této soutěži jsme nastoupili na brněnské půdě ČAFC Židenice. Nutno podotknout, že terén byl opravdu velmi těžký. V Židenicích z důvodu poruchy čerpadla už 14 dní nekropili trávník vodou a hrací plocha se tak spíše podobala vyschlé tvrdé louce, na které byl pro hráče každý kontakt s míčem velmi těžký. Starším dorostencům se úvod utkání příliš nepovedl. Z počátku jsme se nechali zatlačit a domácí využili svůj tlak ke vstřelení první branky zápasu. S inkasovanou brankou jako by hráči odhodili ostych z prvního utkání sezóny a zcela změnili obraz hry. Začali jsme hráče soupeře brzy napadat a zvedli také pohyb po hřišti. V 15. minutě se nám také povedlo z rychlého protiútoku vyrovnat Jirkou Konečným. V dalším průběhu prvního poločasu jsme hráče domácího mužstva do vážnější šance nepustili a byli jsme to naopak my, kteří mohli brankové skóre navýšit.

To se povedlo až po přestávce, kdy jsme na soupeře vlétli a hned v 52. minutě vybojovali penaltu, kterou suveréně proměnil Dominik Baňa. V dalším průběhu byla znát snaha Židenic o vyrovnání skóre a zvýšení aktivity domácích hráčů. Nám se tím otevírali okýnka v soupeřově obraně k rychlým protiútokům, které jsme však neproměnily. Ke konci utkání byl na hráčích znát úbytek sil a domácím se díky tomu povedlo vyrovnat. Nejprve se v 78. minutě trefil nádherně z trestného kopu Dlapa a následně za další 3 minuty převrátili Židenice výsledek ve svůj prospěch. V samotném závěru už mužstvu chyběly síly na vyrovnání. Tým je však nutno i přes porážku za aktivní hru, plnou pohybu pochválit a předvedený výkon je pro kluky povzbuzením do další práce. 

 

 

Mladší dorost

ČAFC Židenice 2011 - FK Kunštát / Žijeme Hrou 7:0 (4:0)

Sestava: Pečinka F. (GK), Stejskal L.,  Baňa D. (60. min.), Měcháček V., Štarha D., Peša M. (78. min.), Janků R. (60. min.), Valenčík P., Tobiáš J. (60. min),  Bláha J. (60. min.), Boček V.

Náhradníci: Bělehrádek T. (60. min.), Novotný T. (60. min.), Kleveta L. (60. min.), Kleveta J. (60. min.), Sýs L. (78. min.)

Mladší dorostenci měli svůj zápas na programu nezvykle před staršími spoluhráči a první poločas se jim vůbec nepovedl. Na hráčích se zřejmě projevila i nervozita z úvodního utkání. 3 branky jsme inkasovali z rohových kopů, kdy se domácí hráči výborně prosadili hlavou. Ve druhém poločase se i díky změně v rozestavení povedlo hru vyrovnat a dařilo se nám vytvořit i pár brankových příležitostí. Bohužel jsme žádné neproměnili a ještě po individuálních chybách 3x inkasovali. Výkon hráčů nebyl žádným propadákem, skóre utkání je až příliš kruté. Pokud navážeme na výkon z druhé půle zlepšení se dostaví.

 

Za tým trenérů Martin Pavel

Sdílet na Facebooku