Dorostenci odváží z Pelhřimova 4 body

FK Maraton Pelhřimov - Starší dorost 2:3 (0:3)

Branky: Tesař, Baňa, Kalvoda
Sestava: Šmerda (GK), Chmelíček, Peša, Marek, Zlatníček, Stejskal, Baňa, Kalvoda, Valenčík, Kazda, Tesař
Náhradníci: Měcháček V., Havelka, Janeček

Starší dorostenci vstoupili do zápasu na promrzlém umělém trávníku skvěle a od úvodu na hřišti jasně dominovali. Herní převaha vycházela zejména z výborného pohybu a schopnosti získávat odražené míče, což vedlo i k řadě příležitostí, které však nebyly v úvodu zápasu vyřešeny. Naše kvalita byla nakonec podtržena třemi góly, které byly zásluhou trpělivé, takticky vyspělé i fyzicky náročné hry. Mezi střelce se zapsal Tesař, Baňa a Kalvoda. Herní projev v prvním dějství byl takový, jakým se chceme prezentovat a na hráčích byla vidět velká chuť do fotbalu.

Druhý poločas nás nezastihl v dobrém rozpoložení a nedařilo se nám do zápasu naskočit. Soupeř začal hrát více na míči a my jsme měli problém s přesouváním, dostupováním hráčů a zavíráním nebezpečných prostorů. Nucené střídání zraněného Zlatníčka nám do karet taktéž nehrálo a zápas se začal dramatizovat. Přestože se šance objevovaly na obou stranách hřiště, míč do brány dopravili pouze domácí, a to hned dvakrát. Zápas tak dospěl do dramatického závěru plného nakopávaných míčů do obou šestnáctek a velkého množství osobních soubojů. Nakonec jsme však uhájili těsné vítězství 2:3. Zápas dvou rozdílných poločasů nám ukázal, jak je důležité být hlavou v zápase a hrát fyzicky náročně i ve chvílích, kdy se herně přestane dařit.

 

FK Maraton Pelhřimov - Mladší dorost 3:3 (2:0)

Branky: 2x Kazda, Doležal
Sestava: Měcháček M. (GK), Svoboda, Tesař, Havelka, Sedláček, Kříž, Janeček, Kazda, Němec, Ščučka, Doubek
Náhradníci: Doležal, Šulc, Melka, Setnička

Mladší dorostenci přišli o vítězství až v samém závěru zápasu a odváží si z Pelhřimova bod za remízu 3:3. Na bodový zisk to ale v úvodu zápasu nevypadalo a po dvou inkasovaných gólech jsme prohrávali 2:0. Herní projev nebyl vůbec špatný a v prvním dějství jsme si vypracovali vyložené příležitosti. V sestavě se objevilo hned několik hráčů z žákovské kategorie, kteří patřili mezi výrazné tahouny naší hry. Individuální kvalita na míči, rozhodovací schopnosti a způsob řešení našich hráčů byl ve většině situací více než uspokojivý. To se v druhém poločase projevilo i v podobě branek, které vstřelila dvojice Doležal, Kazda, který se trefil dvakrát. S velkou chutí hrál na středu zálohy Laďa Němec, který se podepsal u všech našich vstřelených branek buď asistencí, či založením útočné akce. V závěru zápasu nám chybělo i kousek fotbalového štěstí, abychom dotáhly zápas ke třem bodům a vítězství, ale v tom je fotbal krásný, krutý a mnohdy i nespravedlivý. Poslední střela zápasu se sklouzla a nečekaně propadla za Měcháčkovi záda a tím srovnala skóre na konečných 3:3.

Pavel Blaha (trenér)

Sdílet na Facebooku