Dorost pokračoval venkovním utkáním v Újezdu u Brna

Starší dorost

Újezd u Brna / Tuřany - Žijeme Hrou 1:3 (0:2)

Branky: Baňa, Sedláček, Konečný (pen.)

Sestava: Pečinka (GK), Janků, Kleveta L, Konopáč, Novotný, Sedláček, Měcháček, Baňa, Konečný ©, Valenčík, Bělehrádek

Střídali: Chmelíček, Peša, Kleveta J.,

Povinnost tří bodů a vítězství na půdě posledního celku tabulky jsme si komplikovali naší lehkomyslností a nezodpovědností. Do utkání jsme vstoupili výborně a zápas jsme od prvních chvil kontrolovali. Po několika neproměněných možnostech se ujal rychlý brejk. Konečný vybídl k úniku Bělehrádka, který „rohlíkem“ za obranou našel osamoceného Baňu. Ten dostal míč za záda domácího kapitána Šplouchala, který podával po celý zápas dobrý výkon a zejména v úvodu utkání mařil naše gólové naděje. O deset minut později jsme po křídelní akci z pravé strany poslali ideální míč před branku a Filip Sedláček se netradičně prosadil hlavou. Naše hra ovšem od tohoto okamžiku přestala býti rychlou, přesnou a tudíž i nebezpečnou či koukatelnou. Místo toho abychom si zahráli dobrý kombinační fotbal s řadou šancí a zapracovali na finální fázi, tak jsme druhou část prvního poločasu hráli takzvanou údržbu.

Na všechny výše uvedené faktory jsme hráče o poločasové přestávce upozornili, ale výsledek nebyl nikterak valný. Velké množství křižných míčů, či míčů za obranu nenašlo svého adresáta a vlivem špatného pohybu nebylo možné ani kombinovat na kratší vzdálenost. Světlým okamžikem byla krátká kombinace a navedení míče Sedláčka na střed hřiště, střela a následné razítko na břevno. Nic zajímavějšího, co se vizuální libosti hry týče, naši borci nepředvedli. Proto za naši pasivitu a neochotu musel přijít trest v podobě snižující branky. Lubomír Vykoukal dostal příliš mnoho času na hranici velkého vápna a přesnou střelou k tyči nedal Pečinkovi šanci. Tento moment byl opět impulzem ke zvýšení pozornosti a chuti hrát. Poslední desetiminutovka tedy opět patřila kombinačnějšímu a více běhavému způsobu pojetí naší hry. Výsledkem byl faul uvnitř pokutového území na Jardu Klevetu a z toho vyplývající pokutový kop. K tomu se postavil kapitán Jiří Konečný a s klidem poslal brankáře na druhou  stranu branky, 1:3.  Tímto stavem i zápas skončil, a my jsme si mohli odvést tři body.

Příští týden nás čeká derby s týmem FC Boskovice. Kluci se navzájem znají i my s Milanem Pešou jsme působili v Boskovicích. Samotný projekt Žijeme Hrou přecházel z Boskovic k nám, takže vztahy a provázanost obou klubů je zřejmá. S Boskovicemi se nevnímáme jako rivalové, ale spíše jako dva kluby mající stejnou filosofii a podobné sportovní zájmy. Proto se na toto utkání velice těšíme a věříme, že se bude na co koukat, tak jak tomu bylo minulý rok na hřišti v Lysicích, kde jsme se rozešli smírně 2:2.

Pavel Blaha (trenér)

Sdílet na Facebooku