Dorost navázal na úvodní vítězství se Svratkou i proti Břeclavi

Starší dorost - MSK Břeclav 2:1 (0:0)

Branky: Boček, Baňa
Sestava: Hoch (GK), Peša, Boček, Kalvoda, Měcháček, Janků, Zlatníček, Stejskal, Marek, Toman, Baňa
Náhradníci: Šmerda, Štarha, Kazda, Pilát, Valenčík

Vložené kolo uprostřed týdne se starším dorostencům výsledkově vydařilo a tým Břeclavi porazili 2:1. Celé utkání jsme měli herně pod kontrolou, ovšem herní převahu se nám dlouho nedařilo promítnout do podoby skóre. To otevřel až Vláďa Boček, doklepávajíc střílený centr Kalvody. Druhou branku přidal po změně stran kapitán Baňa, když si věděl rady v samostatném úniku. Hosté korigovali po dobře sehraném rohu na přední tyč, kde se nejlépe zorientoval Hladký a koníčkem prostřelil Hocha. Závěr zápasu byl z naší strany poněkud nervózní a na hráče doléhal tlak z výsledku. Odehraný druhý zápas nám ukázal, že jsme v divizní soutěži právem a že jsme zápasy herně i výsledkově zvládli. O to cennější je fakt, že jsme stále neodehráli svůj standart a byli jsme zbytečně v herní křeči a strachu z nového… Což se postupem času a s přibývajícími zápasy zajisté změní.

 

Mladší dorost - MSK Břeclav 2:11 (2:3)

Branky: 2x Janeček
Sestava: Prudký (GK), Doležal, Kazda, Tesař, Pilát, Havelka, Němec, Šulc, Sedláček, Měcháček, Janeček
Náhradníci: Jonáš

Mladší dorostenci do zápasu nevstoupili dobře a hned v úvodu prohrávali 0:3. Poté se naše hra uklidnila a začínali jsme přebírat otěže utkáni my, což se projevilo i dvěma střelenými góly. Kuba Janeček se nejprve trefil hlavou a poté přidal i druhý zásah střelou z poza šestnáctky, 2:3.

Z hráčů bylo vidět odhodlání zápas výsledkově zvládnout a nepříznivý stav změnit. Hned v úvodu druhé půle jsme měli dobrou šanci na vyrovnání, ta však zůstala nevyžita. Vzápětí byl mimo pokutové území hostujícím brankářem sestřelen Kuba Janeček a k překvapení všech přítomných, se pouze žlutilo. Tento moment mohl strhnout zápas na naši stranu, což se však nestalo. Hra v poli byla i nadále vyrovnaná a v určitých pasážích utkání jsme na míči dominovali. Naše snahy však v gólový úspěch přetaveny nebyly. Naopak v černé čtvrt hodince jsme inkasovali 6 slepených gólů a soupeř nám nedosažitelně odskočil. Zkrátka nám do sítě spadlo úplně všechno a my jsme nebyli schopni do brány soupeře dostat jediný míč. Hra mezi vápny byla na dobré úrovni, ovšem chování v pokutovém území, kde se zápasy rozhodují je z naší strany velice špatné. Musíme zapracovat na herním řešení daných situací a rozlišovat, kdy hrát konstruktivně s velkým množstvím krátkých přihrávek, a kdy si jednoduše pomoci dlouhým míčem do správných prostorů. Samotné skóre zápasu se zastavilo na číslech 2:11 ve prospěch kluků z Břeclavi.

Co je pozitivem je zlepšující se hra celého týmu a zejména individuální výkony našich hráčů, což ocenili i hostující trenéři, kteří uznali naši herní kvalitu a podivovali se fakt, že inkasujeme tolik laciných branek. Pochvalu zaslouží zejména hráči ze starších žáků Němec a Doležal, kteří patřili k nejlepším na hřišti. 

komentář Pavel Blaha (hl. trenér)

Sdílet na Facebooku