Domácí trénink hráčů Žijeme Hrou v době lockdownu

V uplynulých týdnech se naši hráči věnovali domácímu tréninku.
Velmi nás těší, jakým způsobem děti ze Žijeme Hrou uchopily období lockdownu.

 

Kategorie přípravek

V měsíci březnu kluci a holky z přípravkových kategorií dostávali emailem od svých trenérů připravený domácí individuální tréninkový plán. Jeho plnění bylo dobrovolné. Máme zpětnou vazbu a u nejmenších dětí jsme registrovali pestré aktivity vykonávané s rodiči. Fotbalový trénink na zahradě, vycházky v přírodě, hokej na zamrzlém rybníku, jízda na kole nebo koloběžce a další.

 

Kategorie žáků

U hráčů ve věku 12 - 15 let nás potěšila odezva na zadané individuální tréninkové plány. Trenéři se na jednotlivé týdny snažili vždy sestavit v rámci možností pestrý trénink. Nechyběly zde dovednostní aktivity s míčem, fotbalový Freestyle, ale i cvičení na rozvoj běžeckého výkonu a síly. Obrovskou radost nám udělala zaslaná videa a fotky od našich hráčů z absolvovaných domácích tréninků.

Tréninky byly různorodé a specializované. Například naše opora v brance U13 František Tenora si pravidelně plnil specializovaný brankářský trénink.

Za zmínku určitě stojí zapojení Jakuba Křivánka (ročník 2011) a Jakuba Pernici (ročník 2010) do Mistrovství České republiky v individuálním tréninku. Do tohoto soutěžního projektu pod asociací FAČR se zapojilo 1600 dětí z celé republiky. Oba Jakubové dosáhli v soutěži velmi pěkných výsledků.

Nechyběly ani mimofotbalové tréninky na rozvoj všestrannosti, kdy kluci a holky vyrazili na projížďku na kole nebo koloběžce. Někteří dokonce lezli po stromech nebo absolvovali výběh v náročném lesním terénu.

 

Kategorie dorostu

I naši dorostenci si plnili individuální tréninkové plány zadané od trenérů. Spousta hráčů U16 – U19 se v uplynulém období věnovala rozvoji silových schopností.

 

Všem hráčům z řad Žijeme Hrou děkujeme, že si i v tomto náročném období našli cestu ke sportu. U mladších kategorií děkujeme všem rodičům, že vytvořili dětem při sportovních aktivitách potřebný sparing.  

Věříme, že období „temna“ v oblasti vzdělávání a sportu našich dětí je u konce. Těšíme se, že v budoucích dnech se setkáme na tréninku na našich krásných fotbalových hřištích.

S pozdravem trenéři Žijeme Hrou.

Sdílet na Facebooku