Den Země opět s Žijeme Hrou

Den Země 2021. Tato tradiční dobrovolnická akce, kdy uklízíme přilehlé okolí Kunštátu se již neodmyslitelně zařadila do našeho kalendáře akcí. Fotbalové kluby Žijeme Hrou a FK Kunštát jsou za dlouhé roky pravidelnými účastníky. Ve čtvrtečním odpolední 29.4. se 44 dětí především z kategorie žáků v doprovodu 10 dospělých vydalo za vyčištěním Kunštátu od odpadků a pohozených věcí, které tu někdo zanechal.

Situace co se týče pohozených odpadků se od "prvních úklidů" výrazně zlepšila. Avšak i letos bylo co uklízet. Uvědomění lidí, pečovat o své okolí a prostředí ve kterém žijí, je však dlouhodobý proces a nezlepší se hned. Proto je nejlepší zasadit podhoubí společenské role a občanské angažovanosti hned v zárodku a od mala. 

Jsme rádi, že můžeme přiložit ruku k dílu a pomoci dobré věci a také spoluvytvářet pozitivní přístup dětí k životnímu prostředí. Žijeme Hrou chce hráče rozvíjet nejen ve sportovní rovině, ale klademe důraz i na vzdělávání a výchovu dětí, jako zodpovědných a samostatných osobností.

„Děti jsou možná 20% naší populace. Jsou, ale jistě 100% naší budoucnosti!“

Všem pracantům děkujeme.

Sdílet na Facebooku