České reprezentaci WU17 postup na ME těsně unikl. Edita Setničková nastoupila ve všech zápasech kvalifikace.

Reprezentace žen do 17 let v posledním kvalifikačním utkání s Polskem hrála až do posledních minut o postup, nakonec však po remíze 2:2 postupují na ME 2023 soupeřky.

V závěrečném utkání kvalifikace o postup na ME 2023 dívek do 17 let se mladé Češky střetly s Polskem a díky vývoji ve skupině potřebovaly svěřenkyně trenéra Miroslava Zbořila pro postup zvítězit nad naším severním soupeřem o dvě branky. Lépe však začaly Polky, které do vedení dostala Jagodzinska. Český tým však dokázal zásluhou Jančárové do přestávky vyrovnat.

Poslední minuty utkání byly velmi napínavé. Nejdříve uviděla mladičká Rancová druhou žlutou kartu a musela předčasně opustit hřiště, zanedlouho však v 81. minutě dala naději na postup gólem Kadlecová. Češky potřebovaly vstřelit ještě jeden gól, ale nakonec se v nastaveném čase radovaly Polky, za které vyrovnala Kuprowska a na finálový turnaj do Estonska tak postupují soupeřky.

V souběžně hraném duelu mezi Rumunskem a Estonskem byly úspěšnější domácí hráčky, které zvítězily 4:3 a skončily na druhém místě tebulky, Češkám patří se ziskem čtyř bodů třetí pozice, která zajišťuje i pro příští sezonu účast v Lize A v podzimním 1. kole kvalifikace ME 2024.

Edita Setničková nastoupila do všech tří zápasů kvalifikace. Poslední dva zápasy dokonce v základní sestavě. Na postup na vysněné Mistrovství Evropy to nakonec nevyšlo. I tak však Editě i našim holkách k předvedeným výkonům gratulujeme.

 

Za posledním zápasem tak i za celým turnajem se ohlíží trenér českého výběru Miroslav Zbořil:

„Výchozí situace před dnešním zápasem byla jasně daná, abychom postoupili na EURO, tak jsme v případě očekávaného vítězství Rumunska nad Estonskem (4:3) museli Polsko porazit o dvě branky. Vstup do utkání se nám povedl, byli jsme aktivní a soupeře jsme zatlačili na svoji polovinu, ale tak potřebný vedoucí gól jsme nevstřelili. Naopak z první vážnější šance soupeř využil míče za obranu a dostal se do vedení. Pak přišel útlum, ze kterého nás těsně před poločasem vysvobodila Maky Jančářová gólem na 1:1. Druhý poločas se odehrával mezi vápny, moc šancí k vidění nebylo, my se snažili hru místy zjednodušit, ale naráželi jsme na dobře organizovanou obranu Polska. Deset minut před koncem jsme šli do deseti, ale i přesto jsme se dokázali dostat do vedení. Závěr už byl vabank, buď se nám podaří vstřelit postupový gól a nebo soupeř využije naší otevřené obrany, což se i 96. minutě bohužel stalo. Dnes se holky fakt rvaly a nechaly na hřišti úplně všechno, klobouk dolů, jak se dokázaly vrátit do hry o postup i v oslabení, bohužel to nestačilo,“ uvedl k závěrečnému utkání trenér Miroslav Zbořil.

„Celý turnaj ovlivnil první zápas s Rumunskem, který jsme prostě nezvládli v hlavách a nehráli jsme dobře. Ale jsme rádi, že holky ukázaly charakter a po jasném vítězství nad Estonskem jsme jednak postoupili do podzimní Ligy A, a zároveň jsme měli ve vlastních rukou možný postup na závěrečný turnaj. Samozřejmě po zápase s Polskem zavládl velký smutek, ovšem porážky k životu patří a je třeba si odnést z každého turnaje či zápasu nějaké ponaučení. Věřím, že i tento turnaj holky zase výkonnostně posune a načerpané zkušenosti jim pomůžou v jejich další kariéře,“ dodal trenér českého výběru.
 

Jedna perlička na závěr. Kateřina Lachká, jedna z opor českého výběru, startovala také v roce 2020 na dívčím halovém turnaji Žijeme Hrou ve Svitávce. S 8 nastřílenými brankami byla zvolena nejlepší hráčkou turnaje. Ohlednutí za turnajem si můžete přečíst zde: https://www.zijemehrou.cz/zpravy/turnaj-zen-ovladl-policejni-tym-z-prahy

 

Polsko WU17 - Česko WU17 2:2 (1:1)

Branky: 27. Jagodzinska, 90.+6 Kuprowska – 39. Jančářová, 81. Kadlecová
ŽK: 41. Grzywinska, 85. Półrolniczak – 56. Kadlecová, 73. a 79. Rancová
ČK: 79. Rancová
Sestava ČR: Kožuriková – Rancová, Černá, Jančářová – Setničková (75. Truksová), Sladká (66. Zomberová), Jakubů (75. Svobodová), Kroupová, Krejčová (23. Kadlecová) – Lachká (75. Vojtěchová), Vithová

https://zeny.fotbal.cz/wu17-remizovala-s-polskem-a-postup-na-me-ji-tesne-unikl/a17997

Česko WU17 – Estonsko WU17 5:0 (1:0)

Branky: 53. (p.) a 84. Vithová ,14. Krejčová, 35. Jakubů, 39. Kroupová
ŽK: 21. Grutop, 53. Toding, 78. Juksar
Sestava ČR: Kožuriková – Jančářová, Rancová, Černá – Setničková, Sladká (70. Svobodová), Jakubů (70. Hubová), Kroupová (77. Truksová), Krejčová (57. Kadlecová) – Lachká (77. Vojtěchová), Vithová

https://zeny.fotbal.cz/wu17-jasna-vyhra-nad-estonskem/a17966

Česko WU17 – Rumunsko WU17 0:1 (0:1)

Branky: 32. Stancu
ŽK: 44. Rancová - 45. Fratutescu, 55. Bolboaca, 70. Boboc
Sestava ČR: Bryscejnová – Rancová, Poláčková (46. Sladká), Černá, Kadlecová – Jančářová (90.+1 Vojtěchová), Jakubů, Kroupová (46. Setničková) – Zomberová (72. Svobodová), Lachká (90.+1 Truksová), Vithová

https://zeny.fotbal.cz/wu17-na-uvod-kvalifikace-tesne-prohrala-s-rumunskem/a17953

 

Tabulka - skupina A1, Liga A 

# Tým Z V R P S
1. Polsko 3 2 1 0 6:3 7
2. Rumunsko 3 2 0 1 6:5 6
3. Česko 3 1 1 1 7:3 4
4. Estonsko 3 0 0 3 3:11 0
Sdílet na Facebooku