Autosteffan cup 2018 U13 Trnávka

9. a 10. června se mladší žáci Žijeme Hrou zúčastnili dvoudenního turnaje Autosteffan cup 2018 v Městečku Trnávka.

Zpočátku byl na programu zahajovací ceremoniál s nástupem všech 24 mužstev na hrací ploše. Po představení všech týmů zazněla i hymna Ligy mistrů UEFA a také státní hymny Slovenska a Česka, při kterých mnohým hráčům, ale i fanouškům, naskočila husí kůže.

Ukončením oficiálního zahájení turnaje jsme přešli k bojům na trávníku. Sobotní den byly na programu zápasy ve skupinách, kdy jsme se utkali s následujícími soupeři:

  • Jiskra Litomyšl

  • TJ Sokol Městečko Trnávka

  • Tatran Šatov

  • FC Sitno Banská Štiavnica

  • FC Sparta Brno

Po odehrání všech zápasů jsme obsadili konečné 4. místo a poustopili tak následující den do bojů v play off.

V podvečer se ještě odehrál charitativní zápas Čechy – Morava pro Hamzovu léčebnu Luže-Košumberk za účasti trenérů, ale i některých dětí. Na večer si pořadatelé nachystali bohatý zábavný program zakončený diskotékou, kterou si všichni velmi užili.

Nedělní den jsme zahájili soubojem s prvním týmem druhé skupiny a tím byla SK Aritma Praha, kdy jsme bohužel nezachytili začátek utkání a jasně prohráli. Další utkání proti SK FK Bosonohy jsme zvládli o poznání lépe. Tým předvedl zřejmě nejlepší výkon za uplynulé dva dny a soupeře z Brna jsme jasně přehráli. Poslední měření sil na turnaji bylo s týmem TJ Svitavy, které skončilo nerozhodně 1:1. Aby bylo určeno konečné pořadí, zahrávaly se pokutové kopy, v nichž byly šťastnější Svitavy a přisoudili nám tak konečné 6. místo na turnaji.

Ve finále turnaje se utkali SK Aritma Praha proti FC Sitno Banská Štiavnica. Vyrovnaný zápas, který skončil bez branek musel taktéž rozhodnout penaltový rozstřel ve kterém uspělo slovenské mužstvo a získalo tak prvenství na turnaji.

Na závěr náročného víkendu si všichni vychutnali závěrečný ceremoniál a předání pohárů a medailí i se zazněním státních hymen Slovenska a Česka. Malé překvapení na závěr si připravili rodiče našich dětí, kteří po ukončení turnaje zkropili nejen své ratolesti, ale i trenéra vydatným proudem šampusu. Všichni se tak cítili, jako praví vítězové a pocity zklamání, po nevydařených penaltách, kdy se některým spustily i slzičky smutku na tvářích, vystřídal pocit euforie a spokojenosti nad vydařeným turnajem.

Sestava: Mihula M.(GK), Kazda J., Měcháček M., Janoušková L., Chmelíčková S., Španělová V., Jonáš K., Motyčka Š., Havelka J., Holcner J.

Chtěl bych poděkovat pořadatelům za skvěle uspořádaný turnaj, který nás všechny včetně dětí a rodičů nesmírně bavil, nejen díky výkonům na hřišti, ale i diky bohatému doprovodnému programu.

 

Martin Pavel (trenér)

 

 

Sdílet na Facebooku