3. turnus kempů Žijeme Hrou, tentokrát opět v Kunštátě

V pořadí 3. kemp Žijeme Hrou v roce 2022 odstartoval 1. srpna v Kunštátě. První den jsme zahájili společně na tribuně. Řekli jsme si něco k organizačním záležitostem a programu kempu. Hned poté jsme se vrhli do společné rozcvičky. Všech 53 hráčů společně na jednom stanovišti. Byl to velmi zajímavý pohled a živelnost všech účastníků nás mile potěšila. Poté jsme se rozdělili do čtyř skupin a celou dopolední část se věnovali hře. Ta byla proložena ještě svačinou, na kterou jsme si dali nektarinku. Po prvním tréninku jsme se odebrali na oběd. Kuřecí plátek s rýží sklidil poměrně dobré hodnocení. Po obědě jsme nachystali spaní v místní hale a uvedli se do poledního klidu, který zakončilo rozdání tréninkových kompletů a společné focení po přesunu na hřiště.
V odpolední tréninkové části jsme se věnovali čtyřem dovednostním stanovištím, a to střelbě, jemné technice a rytmice s míčem, atletice a průpravné hře. Trénink měl dobrou úroveň a intenzitu. Nejspíše z toho důvodu se po večeři slehla zem. Věříme, že to nebylo tím, že se jednalo o pizzu, ale právě náročností tréninku. V podvečer následoval volný režim na hřišti a sprcha. Poté už jen klid na hale a večerka.

Druhý den kempu jsme zahájili snídaní formou chlebů a rohlíků s nejrůznějšími nátěrkami, například marmeládou či nutellou. Po snídani se proti sobě postavily dva silné týmy v zápase na 2x5 minut. Byl to tým trenérů a nejstarší skupinky hráčů a hráček. Tým trenérů podle očekávání, hlavně podle očekávání svého vlastního, jelikož zbytek hráčů je prohlásil za outsidery, zvítězil drtivě 3:2 s držením míče 20% ku 80%. Poté jsme se na čtyřech stanovištích věnovali hernímu tréninku. Na jednom byla velká průpravná hra, na druhém ,,vyvolávačka“ - hra v přečíslení a podčíslení, na třetím zátěžová hra 2:2 a 3:3 a na čtvrtém oddechovém stanovišti se hrál nohejbal.
Po tréninku jsme se ubrali na oběd, který překonal včerejší plátek s rýží, nebylo to nic jiného než vepřový plátek s americkými brambory. Po poledním klidu jsme absolvovali druhou tréninkovou jednotku. Opět jsme na čtyřech stanovištích kvalitně potrénovali. Hrály se bagové hry, střílelo se, pracovalo na síle a opět volně hrálo. Po svačině jsme se pokusili o challenge, kdy bychom všichni zúčastnění přihráváním si hlavou došli až k posledním z 51 hráčů a ten trefil koš. Bohužel na to naše kvality zatím nestačily, proto jsme se rozdělili na menší skupiny a začali trénovat. Následovala večeře a sledování utkání Viktoria Plzeň – Sheriff Tiraspol. Plzeň sklidila aplaus za výhru 2:1 a nyní se ukládáme do klidového režimu, blížíce se k spánku.

Třetí den kempu začal zvesela a se skvělou snídaní, a tou byly párky s kečupem a hořčicí. Všichni se dosyta najedli a trenéry vyzval tentokrát mladší tým, avšak o to více běhavý a nepříjemný. Zápas skončil remízou a rozhodovaly pokutové kopy, trenéři opět dostáli své pověsti a zvítězili. Poté se na pěti stanovištích rozjel posun dovedností. Na prvním se rozvíjela výstavba hry od brankáře, na druhém střelba, na třetím se hrála ,,přepínačka“ na 4 branky4️, na čtvrtém nohejbal a na posledním volná hra. Poté jsme se šli naobědvat. Čekaly nás palačinky s nutellou a marmeládou. Po obědě se vyšlo na koupaliště, kde jsme strávili tři hodiny v bazénu, na plážovém hřišti volejbalem a odpočinkem. Z koupaliště jsme vyrazili oklikou přes kopec Milenka nad Kunštátem, pokochali se výhledem a zastavili se v místním obchodě nakoupit něco dobrého na zub. Po večeři jsme ještě pobyli nějakou chvíli na hřišti ve volném režimu, osprchovali se a vydali se na promítání filmu Jurský svět. Film byl doprovozen druhou večeří a zakončen uložením se k spánku.

Čtvrtý den jsme se nasnídali tvarohových koláčů a čekala nás odveta nejstarší skupinky proti již oslabeným trenérům, které postihly nejrůznější zranění typu puchýř, tahající sval a další. Trenéři rovněž zničeni žalem nad ztrátami ve svých řadách nebyli v nejlepším rozpoložení. I tak ale předvedli výkon hodný takového týmu a soupeři nechali výhru 7:5. Stav je tedy 1:1 na zápasy a vítěz znám není. Poté jsme zahájili unikátní soutěž Ligu mistrů, kde se nám představilo 6 týmů, které byly složeny z úplného smíchání všech účastníků. Týmy se jmenovaly FC Princezničky, FC Vlasta United, Černí Banáni, Tvoje Máma, Andrew Academy a Pumpičky. Bylo k vidění mnoho branek a první kolo nám sice odhalilo favority, ale to se vše může změnit ve druhém finálním kole v pátek.
Po obědě jsme se vydali opět na koupaliště, kde se soutěžilo v nejlepších skocích do vody. Poté byla volná zábava na hřišti a opékání párků. 

Páteční den jsme po snídani dohrávali Ligu mistrů. Vítězem se nakonec stal tým Černých Banánů se ziskem 24 bodů. Cenu za nejkrásnější gól turnaje, tedy cenu Ference Puskáse, získal Patrik Jandora z týmu vítězů a cenu za zákrok hodný Reného Higuity získal František Tenora z týmu Pumpičky. Po ranním tréninku jsme se v těchto tropech opět vydali zvlažit na koupaliště a po obědě formou řízku s bramborovou kaší už nás čekal jen úklid v hale, balení si věcí a rozloučení se na hřišti.

Jsme rádi za další úspěšný kemp i za příjemnou zpětnou vazbu našich účastníků. Budeme se těšit zase za rok na viděnou!

Sdílet na Facebooku