Napsali o nás

Z webu FK Blansko

Žáci napůl vítězně s Žijeme hrou, dorostenci zítra zajíždí do Humpolce

Starší a mladší žáci odehráli dnes, 14.dubna 2018, dva duely na umělé trávě na Mlýnské. Zatímco starší žáci svému soupeři z Kunštátu podlehli těsně 2:3, mladší žactvo se dočkalo vítězství v poměru 5:1.

Utkání mladších žáků bylo sehráno v 9 hodin ráno a z vítězství se mohli radovat domácí. Po prvním poločase už byl víceméně určen ráz utkání, když se postupně prosadili Nejezchleb, Boček a Čermák , kteří stanovili poločasové skóre 3:0. Ve druhé půli přidal v 37. minutě další branku Čermák a poté ještě Jančálek. Za hosty snižoval v závěru Kazda, čímž stanovil konečný výsledek na 5:1.

Starší žáci se střetli s lídrem soutěže a hned od začátku bylo vidět, že proti domácím stojí velmi silný soupeř. Hned ve 3. minutě zahrozil hostující Baňa. Brankář domácích Jelínek byl však velmi pozorný. Za tři minuty si však tentýž hráč naběhl do správného místa na míč z rohového kopu a poprvé rozvlnil síť - 0:1. V 11. minutě hosté využili další rohový kop a střelcem byl tentokráte Marek 0:2. Blanenští kluci se poté několika výpady pokusili ohrozit branku hostujícího gólmana Sýse, ale marně. Ve 25. minutě konečně přišla i radost v domácím týmu zásluhou Slaniny, který se prosadil po přesně zahraném rohovém kopu - 1:2. Za dvě minutky pálil z hrany pokutového území těsně vedle tyče Ťoupek. Do konce poločasu už se hra zdržovala převážně ve středu hrací plochy, nicméně v závěru přišel povedený náběh hostujícího Valenčíka, který se dobře zorientoval v pokutovém území, vystřelil na brankáře Jelínka, jenž míč vyrazil, bohužel však k nohám Baňi. Ten tak zvýšil na 1:3.

Do druhého poločasu vstoupil znovu lépe soupeř, jenž několikrát vystřelil na branku Jelínka. Ve 47. minutě orazítkoval břevno blanenské brány Janků, následná dorážka mířila vedle. V této fázi zápasu se hra přelévala z jedné strany na druhou. V 52. minutě se domácí dožadovali pokutového kopu po faulu na Ševčíka, ale rozhodčí posoudil situaci jako přestupek mimo pokutové území a zahrával se přímý kop. Střelu z něj gólman Sýs bezpečně kryl. Ke konci utkání se snažili domácí zatlačit na svého soupeře a po několika nábězích a závarech před brankou se v 68. minutě propracovali ke gólu. Přesnou střelu k tyči vyslalŤoupek, který tak upravil skóre na konečných 2:3.

 

Zdroj: http://fkblansko.cz/clanek.asp?id=Zaci-napul-vitezne-s-Zijeme-hroudorostenci-zitra-zajizdi-do-Humpolce-2501

Sdílet na Facebooku