Mladší žáci hráli proti Kohoutovicím, Soběšicím a Rájci-Jestřebí

Tatran Kohoutovice – Žijeme Hrou 11:0 (4:0)

Sestava: Chytrý, Vokurka, Chmelíčková, Měcháček, Janoušková, Kazda, Španělová, Tesař, Houdek, Havel, Motyčka

Po skvělém domácím vstupu do soutěže pokračovali mladší žáci v Brně Kohoutovicích. Na výkon z prvního zápasu jsme sice navázali, ale od samého začátku byl fyzicky vyspělejší soupeř nad naše síly.
Hráči Kohoutovic dobře napadali naši rozehrávku a nepouštěli nás příliš do šancí. Byli úspěšnější v osobních soubojích a také byli lépe rychlostně vybaveni. Vzrůstající tlak na naši bránu měl za následek spoustu nepřesných přihrávek a také velkou řadu brankových šancí soupeře. Nebýt skvěle chytajícího Adama Chytrého mohl být rozdíl ve skóre ještě větší. Za velké pozitivum, které naši hráči předvedli, vidím chuť hrát a učit se i za velmi nepříznivého stavu ve skóre.

 

FC Soběšice - Žijeme Hrou 1:5 (0:4)

Branky: Kazda 2x, Motyčka, Houdek, Tesař

Sestava: Chytrý, Havelka, Chmelíčková, Měcháček, Šulc, Kazda, Španělová, Tesař, Houdek, Havel, Motyčka, Prudký

Vstup do utkání jsme měli velice koncentrovaný. Před zápasem jsme kladli důraz na vzájemnou komunikaci, rychlé přistupování k hráčům soupeře, organizaci hry a při ztrátě míče na okamžité napadaní. Všechny tyto úkoly se nám parádně dařily a také přinesly vedení v poločase 0:4 po individuálních, ale i po kombinačních akcích. Soupeře jsme během prvního poločasu do vážnějších šancí nepustili. Ve druhém poločase se hrálo více nahoru dolů a i hráči Soběšic se dostávali do šancí, které ovšem, stejně jako my gólově neproměňovali.

 

Žijeme Hrou – FK Rájec - Jestřebí 10:1 (6:0)

Branky: Houdek, Havel, Kazda 2x, Měcháček, Tesař2x, Španělová, 2x vlastní

Sestava: Chytrý, Havelka, Chmelíčková, Měcháček, Kazda, Španělová, Tesař, Houdek, Havel, Motyčka, Janoušková

V Lysicích jsme kvůli dešti, který panoval téměř celý víkend, nastoupili na velmi těžkém terénu, se kterým jsme se, ale vypořádali znamenitě. Použil bych zde hodnocení utkání v Kohoutovicích, ovšem v opačném gardu. Soupeře jsme předčili ve všech činnostech. Byli jsme úspěšní v osobních soubojích, v kombinacích, v napadání, rychlosti, tlaku na míč i při zahrávání rohových kopů, ze kterých padly 3 nebo 4 branky. Rájec jsme nepustili téměř do žádné šance, kromě posledních minut zápasu, kdy jsme dovolili hráčům soupeře se individuálně prosadit.

 

Martin Pavel
Šéftrenér žáků
ŽIJEME HROU
tel.: +420 606 530 738
Sdílet na Facebooku