Anglický týden jsme zvládli na výbornou

AFK Tišnov – Žijeme Hrou 1:4 (0:2)

Branky: Bláha 2x, Janků, Toman

 

Sestava: Hoch, Chmelíčková, Chmelíček, Peša, Smutný, Baňa, Tobiáš, Marek, Bláha, Valenčík, Stejskal, Janků, Beneš, Toman, Měcháček

 

Nejprve jsme zajížděli na hřiště do nedaleko ležícího Tišnova. Sluncem zalité babí léto vybízelo ke krásnému sportovnímu dopoledni, které jsme si zpříjemnili vítězstvím. To se však nerodilo zcela bez komplikací. Sice jsme od prvních minut naznačili domácím, kdo že bude v tomto zápase hrát s míče více na kopačkách, ale opět nás trápila netrpělivost a v určitých momentech i zbrklost. Zbytečně rychle jsme spěchali s finálními přihrávkami za obranu a chtěli jsme utkání rozhodnout v co nejkratším čase. To vedlo k řadě nepřesností a ztrát. Nedařilo se nám roztáhnout hru do šířky a využít náběhy krajních záložníků či obránců. Díky individuální kvalitě jsme se přesto do zakončení dokázali prokousat a několikrát jsme vystrašili domácího brankáře. Míč za jeho záda dokázal dopravit až Honza Blaha, který si po hezké narážečce věděl se zakončením rady a poslal nás do jednobrankového vedení.  I druhou branku přidal tentýž hráč, který byl faulován ve velkém čtverci a následnou penaltu na svoji osobu bezpečně proměnil. Obraz hry byl však stále stejný, nedařilo se nám držet kombinací míč a přenášet těžiště hry. Krajní záložníci ať Toman či Peša tak měli ztíženou situaci a do hry se dostávali spíše jen sporadicky. Chyběl nám lepší pohyb směrem k naší brance a k hráči s míčem, ten častokráte neměl na výběr více než jednu variantu, což je samozřejmě nedostačující. Hráči čekali na obranné linii soupeře na průnikovou přihrávku, kterou do hustě sevřené obrany bylo však obtížné prostrčit.  Taktéž obraná čtveřice neroztahovala dostatečně hru a tlačila své spoluhráče před sebou. Postupem času jsme však pozvolna dokázali od těchto chyb upouštět a herní projev se lepšil.

Díky poločasové přestávce se nám opět podařilo přijít na výše uvedené příčiny, které brzdili naši hru. Druhá půle tedy byla opět o poznání lepší a dařilo se nám nalézat tvář, kterou chceme ukazovat. Přesto že soupeř dokázal z přímého kopu snížit, na naší hře to nebylo znát a o to více jsme chtěli hrát. Obranná linie hrála s míčem rychleji a také vytvářela lepší nabídku hráčům s míčem. Dvoubrankové vedení tak na sebe nenechalo dlouho čekat a díky střele Radka Janků tomu tak skutečně bylo. Pojistku pak přidal Toman a podtrhl tak zlepšený výkon našeho týmu, který i tentokráte naplno bodoval, ale co je důležité je to, že se postupně přibližujeme hře, kterou se chceme prezentovat. 

 

Žijeme Hrou – SK Řečkovice 22:0 (8:0)

Branky: Bláha 7x, Janků 6x, Měcháček 6x, Valenčík 2x, Smutný

 

Sestava: Hoch, Macháček, Štarha, Chmelíček, Peša, Smutný, Vokurka, Tobiáš, Marek, Bláha, Valenčík, Stejskal, Janků, Beneš, Toman, Měcháček, Sýs

 

V domácím zápase jsme přivítali poslední celek soutěže a to tým Řečkovic. Což bylo vidět i na hřišti, klukům z Řečkovic nešla upřít snaha, ale řada z nich nastupuje stále ještě za mladší žáky a v souboji se staršími protihráči tak zaostávali rychlostně, silově a pochopitelně i fotbalově. Naši kvalitu jsme demonstrovali vysokou výhrou, na které se podíleli všichni hráči. Mohli jsme si vyzkoušet opět zamíchat sestavou a popřeházet jednotlivé posty.  Nechceme brzkou specializaci hráčů na jednotlivých postech, jak tomu v řadě týmů bývá a snažíme se hráče rotovat na jednotlivých postech. Tento zápas přinesl mnoho šancí a gólů, příliš k hodnocení toho ale není. Možná jsme v některých situacích častokráte hráli příliš rychle nahoru a nevyzkoušeli si delší držení míče, bez toho abychom chtěli vstřelit další branku. Ale je to pochopitelné, že kluci chtějí dávat góly, vždyť góly jsou kořením fotbalu.  Musím vyzdvihnout i to, že jsme situace řešili v rychlosti a vyhnuli jsme se různým lidově řečeno „frajeřin.“  Hráli jsme s respektem k soupeři, který sice neměl takovou herní kvalitu jako naši hráči, ale podstatné je to že kluci hrají hru, kterou milují a smysluplně tráví svůj volný čas. Vždyť jejich sportovní cesta teprve začíná.

 

Pavel Blaha

trenér

 

Sdílet na Facebooku